Små Dhole-hvalpe

Igen i 2017 har Glad Zoo’s flok af Dholes fået hvalpe. Dag for dag lister de sig længere og længere væk fra hulen for at lege. Alle i flokken hjælper til med at passe dem. Hvalpene dier hos moderen, hannerne kommer med mad til hulen, den store hvalp hjælper med at holde dem varme og leger også med dem. Dholes er så glade for hvalpe, at de lade hvalpene tykke deres ben til blods, hvis der ikke er andet i nærheden. 

Flokken, der er i Glad Zoo, er med i det europæiske avlsprogram. Glad Zoo startede flokken op i 2013. Avlskoordinateren bad os hente hunnerne i Sverige, og hannerne i England. På den måde var vi helt sikre på, at de ikke var i familie med hinanden. At starte en ny  Dholeflok op, kræver tålmodighed og gode nerver. Dholes er meget temperamentsfulde. Det resultere i en del voldsomme kampe imellem individerne. Kampene har til formål at oprette et hierarki i flokken. Hierarkiet er vigtigt, da det giver ro til flokken, at alle dermed ved, hvad deres rolle er.

Dhole-flokken i Glad Zoo fik den første hvalp i december 2013. Der har helt sikkert været flere i kullet, men de klarede det ikke, da flokken på det tidspunkt ikke var i harmoni endnu. Men den sidste hvalp fra 2013 lever stadig. Den er i øjeblikket ved at lære at passe de nye hvalpe. Noget den skal bruge, når den inden længe skal videre til en anden zoologisk have et sted i verden, for selv at yngle.

Dholes lever i familiegrupper, hvor alle hjælper med at passe unger. Men kun den dominerende hun yngler. Det er ofte hendes tidligere unger, der hjælper til med at passe deres yngre søskende.

Dholes er en frygtet jæger, da de er gode til at arbejde sammen. Selv tigrer undgår helst Dholes, hvis de er mere end 3-4 stykker. Dholes har været stærkt forfulgt, men er i dag fredet over det meste af deres udbredelsesområde, som er Sydøstasien. De er svære at følge i naturen, så man ved forbavsende lidt om dem.