Rødhalset kænguru

Længde
160 - 175 cm (med hale)
Vægt
16 -27 kg
Antal unger
1
Drægtighed
30 dage
Udbredelse
Sydøstasien
Levealder
15 år
Føde
Planteæder

(Macropus rufogriseus)

 

Udbredelse

Den rødhalsede kænguru eller Bennettskænguru som den også kaldes stammer fra Australien.

Habitat

Kænguruen holder til i den Australske bush, om består af træer, buske og græs med en ret hår overflade.

 Levevis

Kænguruerne lever generelt alene men samles gerne i gode områder med masser af mad eller vand. Her kan man se flokke på 30 kænguruer. Kænguruerne bruger ikke kun deres hale til at holde balancen med, når de løber, men også til at sidde på. Kænguruerne er hovedsagelig nataktive, og bruger dagen på at slappe af i skyggen.

Social adfærd

Kænguruerne er ikke sociale, men er tolerante over for artsfæller.

 Sanser

Kænguruerne har en skarp hørelse men et relativt dårligt syn. De bruger deres lugte- og følesans til at finde føde om natten.

 Føde

Kænguruerne spiser hovedsagligt græsser og urter, men de spiser også rødder.

Trusselsniveau

IUCN har registreret rødhalset kænguru som - Ikke Truet.

Sjove fakta

Rødhalset kænguru findes forvildet flere steder i Europa (fx Skotland, Frankrig og England).

Hunnen er kun drægtig i 30 dage, og ”føder” en meget lille unge (den kan ligge i en teske). Den kravler selv op i pungen og finder en dievorte.