Emu

Emu
Længde
1,5 – 1,9m
Vægt
30 - 60 kg
Antal unger
5 – 20 æg
Rugetid
50 - 56 dage
Udbredelse
Australien
Levealder
20 år
Føde
Altæder, men spiser mest planter.
(Dromaius novaehollandiae)

 

Udbredelse

Emuer lever i Australien, og deres nomadiske livsstil bringer dem vidt omkring.

Habitat

Emuen lever på buskstepper og græssletter over det meste af Australien og foretrækker subtropisk klima. De undgår tæt skov og holder sig gerne i nærheden af vand.

Levevis

Emuen er verdens næststørste fugl. Den er dagaktiv, og den bruger det meste af dagen på at søge føde. Den er et flugtdyr, hvilket vil sige at den løber, hvis den føler sig truet. Emuer kan løbe op til 50 km/t, og er en god svømmer.

Social adfærd

Emuerne lever typisk alene, men kan under vandringer efter føde og vand finde sammen i større flokke. I yngletiden finder de sammen i par, men en hun kan godt have flere hanner. Det er nemlig hannen der ruger på æggene. Efter hunnen har lagt æggene ruger han indtil klækningen, uden at tage næring til sig. Han kan i den periode tabe op til 10 kg, hvilket svarer til 15 – 25 % af dens kropsvægt. Det er også hannen der passer kyllinger, og de bliver sammen med ham i op til 7 måneder.

Sanser

Emuerne har et godt syn og en god hørelse.  

Føde

Emuen er en altæder men spiser fortrinsvis planter. De spiser en del insekter, og sluger deres føde uden at tygge.

Trusselsniveau

Emuen  er på IUCNs liste som Ikke truet.

Sjove fakta

Emuens dybe trommelyde kan høres op til 2 kilometer væk.

Hos emuerne er det hunnerne der slås om hannernes gunst.

Emuer har dobbelte fjer, hvilket er med til at isolere den på meget varme dage.